Go Back
1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Zaanse eilanden

Moderne Zaanse woningenVIER INSPIRERENDE VOORBEELDWONINGEN VOOR DE ZAANSE EILANDEN.

ZAANSE ARCHITECTUUR
De ontwerpen laten drie mogelijkheden zien van een 'Zaanse' voorzetgevel:
- Een woning van 5,4 breed heeft een witte lijst met een invulling van groen geschilderde houten delen en witte kozijnen.
- Een 10,2 brede woning heeft witte kaders met donkergroen gekleurde lamellen. De grote kozijnen liggen achter deze open gevel van lamellen.
- Een 6.6 meter brede woning heeft een wit gekleurde lijst met een voile van lichtgroen gekleurde transparante glaslamellen.

WONING 5,4 METER BREED
Voor het smalste kavel van 5,4 breed is een ruime woning ontworpen met een extra hoge woonkamer en veel ruimte op de verdiepingen. Bij deze woning wordt de auto op een centrale parkeerplaats geparkeerd. In het midden van de woning ligt een trap met korte rechte steken die de telkens 1,5 meter in hoogte verspringende verdiepingen met elkaar verbindt.

WONING OP KAVEL VAN 9 METER BREED
Een vergelijkbare woning is op een kavel van 9 meter breed gesitueerd. Parkeren naast de woning is nu mogelijk en er is ruimte voor een uitbouw waardoor er een grote tuingerichte woonkamer gemaakt kan worden en waar plaats is voor een berging. Doordat de aparte berging is er meer ruimte voor de keuken.

WONING VAN 10,2 METER BREED
Op een 10,2 meter breed kavel is een ruimtelijke woning ontworpen met een trap die als een waterval van voor naar achter loopt en de verspringende verdiepingen met elkaar verbindt. De hoge woonkamer grenst aan de straat en aan de tuin. Een riante woonkeuken ligt aan de tuinkant. De woning heeft een inpandige garage en berging. Op de verdiepingen is plaats voor vier slaapkamers, twee badkamers en een ruime werkkamer / hobbyruimte die door een vide een ruimtelijke relatie met de woonkamer heeft.

WONING VAN 6,6 METER BREED
Het smalste kavel met de mogeljkheid op eigen terrein te parkeren is 6 meter breed. Wij hebben gekozen voor een voorbeeld ontwerp op een net iets breder kavel van 6,6 meter breed. Er is dan ruimte parkeren, een pad naar de entree en een berging met een inwendige breedte van 1,8 meter. De woonkamer is extra hoog en grenst aan de tuin. Door een grote pui is er vanuit de woonkamer via de parkeerplaats zicht op de straat. Boven de parkeerruimte ligt de woonkeuken. Vanuit deze transparante ruimte is er ruim zicht op de straat, de woonkamer en via de woonkamer naar de tuin. Op de verdiepingen is ruimte voor 4 - 5 kamers en er is bergruimte op de zolder.

Locatie: Zaandam